Alfa Romeo подновява моделите със задно предаване

Новият модел ще бъде произведен на платформата на Maserati Quattroporte, и негова главна цел е американският пазар
25 ное 2006 10:14,
Alfa Romeo подновява моделите със задно предаване
Alfa Romeo 169. Снимка: blogo.it

Alfa Romeo разработва нов луксозен седан със задно предаване, съобщава британското списание Autocar, цитирано от automediapro.com

Новият модел ще бъде произведен на платформата на Maserati Quattroporte, и негова главна цел е американският пазар.

За връщането си на пазара в САЩ Alfa Romeo официално съобщи през месец юни. Фирмата иска от 2009 г. да продава в САЩ седана и комбито на модела Alfa Romeo 159, с частично променена външност. Наред с това в Америка ще се предлага и купето Brera, кабриолетът Spider и някои бъдещи модели, между които и луксозен седан.

Седанът ще носи обозначението 169 и ще бъде заместник на сегашния луксозен модел Alfa Romeo 166. Първоначално от фирмата планираха новият седан да бъде произвеждан на същата платформа като Alfa Romeo 159. По-късно обаче установиха, че това шаси би било късо за луксозен седан и решиха да ползват шасито на бъдещето поколение на Maserati Quattroporte.

Такова решение изглежда логично, след като при преструктурирането на групата Fiat, марката Maserati излиза от контрола на Ferrari и се присъединява към подразделенията на Alfa Romeo.

Новият седан на Alfa Romeo ще върне една позабравена традиция във фирмата, а именно производството на автомобили със задно предаване и срещуположно разположени цилиндри на двигателя (тип Boxer).

Последният модел на фирмата с такива характеристики беше Alfa Romeo 75, произвеждан от 1985 до 1992 г. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание